Zoomit

Betaal uw facturen en beheer uw financiële documenten online!

Weg met de papierberg! Met Zoomit bespaart u tijd door uw facturen en financiële documenten online te beheren. Zelfs de gegevens van uw te betalen facturen zijn al ingevuld. Tijdwinst gegarandeerd!

 • Gratis Zoomit gebruiken is helemaal gratis. U vindt de dienst terug in de ING Smart Banking-app, Home’Bank en Business’Bank.
 • Makkelijk U betaalt uw facturen een pak sneller dankzij de vooraf ingevulde overschrijving. U krijgt bovendien in een oogopslag een overzicht van uw betaalde en niet-betaalde facturen.
 • Milieuvriendelijk U ontvangt geen papieren documenten meer en draagt zo bij tot een beter milieu.
 • Handig U ontvangt uw facturen en documenten online in de ING Smart Banking-app, Home’Bank en Business’Bank. U kunt ze dus ook nog altijd opslaan en/of printen.
 • Veilig U werkt binnen de beveiligde bankomgeving en uiteraard heeft behalve u niemand toegang tot de documenten, ook ING en Zoomit niet.

Hoe werkt Zoomit?

U vindt Zoomit gewoon in de ING Smart Banking-app, Home’Bank en Business’Bank. Het is dus volledig gratis. U hoeft u ook niet te registreren. Zodra een leverancier beslist u documenten te sturen, ziet u deze in de lijst van afzenders.

 • 1. Afzenders kiezen

  In de lijst van afzenders ziet u welke leveranciers u documenten willen sturen. Geef aan van wie u documenten wilt krijgen (niet beschikbaar in ING Smart Banking).

 • 2. Documenten bekijken

  U ziet de facturen, loonbrieven, kredietnota’s, aanslagbiljetten of domiciliëringsberichten die deze afzenders sturen.

 • 3. Facturen betalen

  De facturen die u via Zoomit krijgt, betaalt u in 1-2-3. Want alle gegevens zijn al ingevuld. U moet enkel nog een uitvoeringsdatum kiezen en tekenen met uw kaartlezer of profielcode.

Sommige afzenders laten toe dat je zelf een aanvraag indient om uw documenten via Zoomit te ontvangen. Op de website van Zoomit vindt u:

Welke documenten vind ik terug in Zoomit?

Heel wat instellingen en bedrijven gebruiken Zoomit. Denk aan verzekeraars, energiebedrijven, de overheid, telecomfirma’s of uw werkgever. U kunt ze vragen om u de volgende documenten in pdf-formaat sturen:

 • inkomende betalingen: loonbrieven, creditnota's, teruggave van belastingen ...
 • uitgaande betalingen: te betalen facturen, belastingen ...

Vragen? Lees de veelgestelde vragen op de Zoomit-website (Door te klikken op deze link verlaat u de ING website).

Hulp nodig? Bel onze helpdesk op het nummer + 32 2 464 60 01.